Baggeraar DEME is de Nederlandstalige winnaar geworden van de Belgische Onderneming van het Jaar 2015. Tijdens een show in Brussels Expo kreeg CEO Alain Bernard de trofee uit handen van vicepremier Kris Peeters (CD&V).

De start van DEME NV dateert officieel van april 1991, maar heeft roots die terug gaan tot in 187deme schip5. Vandaag is het bedrijf een ‘global solution provider’, dat wereldwijd actief is in baggerwerk en grootschalige landwinning alsook in ‘bagger-plus’ oplossingen zoals waterbouwkundige en offshore infrastructuurwerken, gespecialiseerde offshore diensten in de olie- , gas- en mijnbouwindustrie, hernieuwbare energie op zee, milieutechnieken en het winnen van granulaten en mineralen op zee. Het bedrijf telt wereldwijd 4.194 medewerkers en realiseerde in 2014 een omzet van 2,58 miljard euro.

DEME is een van de private partners van de Zuiderzeehaven, net als dochteronderneming De Vries & Van de Wiel.  Samen met Dura Vermeer zorgden zij voor de aanleg van de haven, waarbij DEME het baggerwerk voor zijn rekening nam.